Elbistan Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Elbistan Ziraat Odası > Haberler > Biçerdöver fiyatları belli oldu

Biçerdöver fiyatları belli oldu

Hububat sezonunun başladığı Elbistan Ovası’nda 2017 hasat dönemi biçerdöver ücretleri, kıraç araziler için dönüm başı 11, sulu araziler içinse 15 lira olarak belirlendi. 03 Temmuz 2017 Pazartesi 14:02Bu haber 3145 kez okundu. 0 0 Düz biçerdöverlerde fiyat değişmezken, saman yapan biçerdöverlerin ücretleri ise arttı. 2017 yılı biçerdöver ücretleri Elbistan Ziraat Odası’nda Başkan Mehmet Ali Bulut, çiftçiler ve biçerdöver sahiplerinin katıldığı toplantıyla belirlendi. Başkan Bulut, bu yılki hasat için biçerdöver ücretlerinin sulu araziler için 15, kıraç araziler içinse 11 lira olarak belirlendiğini söyledi. Başkan Bulut, değerlendirmesinde özellikle hasat olgunluğuna erişmiş buğday ve arpa tarlalarının yanında piknik yapılması ya da ateş yakılmasının doğurabileceği tehlikelere dikkat çekti. Tarlaların kenarlarına sigara izmariti dahi atılmamasını isteyen Başkan Bulut, “Bir kıvılcım, çiftçinin 1 yıllık emeğini alıp götürebilir” uyarısında bulundu.

 Biçerdöver fiyatlarıyla ilgili olarak da her iki tarafı da memnun edecek bir rakamda anlaşmaya çalıştıklarını belirten, çiftçilere de bol ve bereketli bir hasat dileyen Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, “İlçemizde 2017yılı hasat mevsimi başladığından, Oda Yönetim Kurulumuz toplanarak hububat biçim fiyatlarını belirlemiştir. Aldığımız karara göre normal hububat biçim fiyatları sulu arazide 1 dönüm biçerdöver biçim fiyatı 15 TL, kıraç arazide ise 11 TL olarak belirledik.

 Belirlediğimiz rakamlarda özellikle mazottaki fiyat artışını baz aldık. Saman yapan biçerdöverlerde çift römorklu iki tonluklar için fiyatı 200 TL’dir. Yine saman yapan biçerdöverlerde tek römorklu bir buçuk tonluklar için fiyatı 150 TL ve 1 tonluk olan için fiyatı 100 TL olarak belirlenmiştir” diye konuştu. Başkan Bulut, özel fiyat belirlenmesinin çiftçi ile biçerdöver sahibi arasında yapılabileceğini bu fiyatların geneli bağlamayacağını dile getirdi. Ayrıca uzak tarlalar için de farklı fiyat istenilebileceğini hatırlatan Başkan Bulut, çiftçilerin hasat sırasında dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Bulut, bütün çiftçilere ve biçerdöver sahiplerine kazasız, bol ve kazançlı bir hasat dönemi geçirmeleri temennisinde bulunarak, açıklamasını tamamladı.