Elbistan Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Elbistan Ziraat Odası > Haberler > Ziraat Odaları’ndan cephedeki Mehmetçiğe ‘fıstık’ gibi destek

Ziraat Odaları’ndan cephedeki Mehmetçiğe ‘fıstık’ gibi destek

Kahramanmaraş’taki ziraat odası başkanları, Kilis’i ziyaret ederek Suriye’nin Afrin bölgesinde sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı’nı sürdüren kahraman Mehmetçiğe moral ve destek vermek amacıyla, cephe hattına fıstık ezmesi gönderdiler.

Kahramanmaraş Ziraat Odaları İl Koordinatörü ve Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, beraberindeki diğer ziraat odası başkanları, Suriye’ye sıfır noktasında bulunan Kilis’i ziyaret etti. Afrin bölgesinden PKK-YPG ve PYD’li teröristlerin fırlattığı roketlerin düştüğü Kilis’te yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Bulut ve beraberindeki ziraat odası başkanları heyeti, tüm Kilis halkına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Ziraat Odası başkanları daha sonra, Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçiklere destek ve moral olması için 3. Hudut Tabur Komutanlığını ziyaret etti. Yanlarında hediye olarak götürdükleri fıstık ezmesi paketlerini, Afrin’e ulaştırılmak üzere 3. Hudut Tabur Komutanlığı’na teslim eden Kahramanmaraş Ziraat Odaları İl Koordinatörü ve Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, yaptığı değerlendirmede Mehmetçiğe, tüm çiftçilerin selamını ve desteğini götürdüklerini söyledi.

Başkan Bulut, şöyle konuştu: “Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Afrin'de bulunan şanlı ordumuzun kahraman Mehmetçiklerine moral ve destek vermek için sınır bölgesindeydik. Merkez ve ilçe oda başkanlarımızla Kilis'te yerleşik bulunan 3. Hudut Tabur Komutanlığını ziyaret ettik. Suriye’de ülkemizi tehdit eden terör örgütlerine karşı verdikleri mücadeleye destek olmak için buradayız. Hem terör belasından kurtulmak, hem de bölgede kalıcı barışı sağlamak için Afrin'de başlatılan 'Zeytin Dalı Harekâtı’na katkı vermek, millet ve ordu dayanışmasına destek olmak istedik. Kahramanlarımıza çiftçilerimizin desteğini ve dualarını getirdik. Mehmetçiğimiz, 7 düvele karşı kahramanca mücadele ediyor. Milletimizin bu zor süreçte birlik ve beraberlik içerisinde, ordusunun her daim yanında olduğu hissiyatını yansıtması açısından bu yapılanlar çok önemli. Orada destan yazan Mehmetçiğimiz için ne yapsak azdır.

Bizler de; çiftçilerimizi temsilen getirdiğimiz hediyelerle onların ağzını bir nebze olsun tatlandırmak istedik. Bu bizim için kutsal bir görevdir. Devletimiz, sınır ötesinde harekâta katılan askerimizin her türlü iaşesini en iyi şekilde karşılıyor. Bizim götürdüğümüz hediyelere ihtiyaçları yok. Bizim yaptığımız, askerlerimizin ve polisimizin fedakârlığı karşısında çok hafif kalır. Onlar, canlarını ortaya koyuyorlar. Onların hakkını asla ödeyemeyiz. İnşallah askerlerimizin ayağına taş değmez. Bugüne kadar şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Allah yardımcıları olsun. Dualarımız onlarla.” Kahramanmaraş Ziraat Odası başkanları, Kilis Ziraat Odasını ziyaret ederek programlarını sonlandırdı.