Elbistan Ziraat Odası > Haberler > Ziraat Odası Başkanları Elbistan’da buluştu

Ziraat Odası Başkanları Elbistan’da buluştu

Kuzey ilçelerin kurtulması lazım. Büyükşehrin de bundan kurtulması lazım. Büyükşehre de yazık. 160 kilometre Elbistan, 60 kilometre de köyü hesaplarsan 200 kilometrenin üzerinde bir mesafe var. Durum böyle olunca Büyükşehir de hizmet edemiyor. O zaman bu bölgenin kendi kaderine bırakılması lazım. Bu bölgenin ayrılması lazım. Bu bölgenin kendi kaderini çizmesi lazım.

Ziraat Odası Başkanları Elbistanda buluştu Kahramanmaraşa bağlı ilçelerin Ziraat Odası Başkanları, Elbistan Ziraat Odasının organize ettiği toplantıda buluştu. gündem maddesini çiftçilerin yaşadığı sorun ve sıkıntılar ile çözüm önerilerinin oluşturduğu toplantıda, ev sahibi olarak bir konuşma yapan Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, Kahramanmaraşın pratikte 2 il gibi bir yapısı olduğuna dikkat çekerek, Elbistan’ın büyükşehirden ayrılması çıkışında bulundu.

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulutun ev sahipliğinde Pınarbaşı Kale Restoranda gerçekleştirilen geniş kapsamlı organizeye; Ekinözü Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kul, Nurhak Ziraat Odası Başkanı Osman Karaca, Çağlayancerit Ziraat Odası Başkanı Vedat Çetinkaya, Andırın ve Afşin Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sarıbıyık, Göksun Ziraat Odası Başkanı Selim Cüce, Türkoğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karaca, mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı. Toplantıda ziraat odası başkanları, bölgelerindeki çiftçilerin sorunlarına ilişkin de görüş alışverişinde bulundular. Burada bir değerlendirme yapan Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, Oda Başkanları ile 2 ayda bir düzenledikleri geniş kapsamlı toplantıya kendilerinin ev sahipliği yaptığını söyledi. Toplantıda her ilçenin ziraat odası başkanının, kendi bölgesindeki çiftçilerin ve tarım sektörünün sorunlarına ilişkin değerlendirmede bulunduğunu ve alınan kararların Oda Genel Merkezi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına gönderildiğini belirten Başkan Bulut, ilçelerin genel sorunlarının da masaya yatırıldığını kaydetti. Ziraat odalarına sadece çiftçilerin değil, aynı zamanda birçok farklı meslekteki insanların da kayıtlı olduğunu hatırlatan Başkan Bulut, “Ziraat Odaları kendi illerinde ve ilçelerinde en büyük sivil toplum örgütü. Elbistanda 7 bine yakın üyemiz var. 5 bini aktif, 2 bini pasif. Doktor, hakim, işadamı, esnaf ve birçok meslekten üyemiz var. Bunların sıkıntıları da sadece tarımla ilgili olmuyor. İlçenin sorunları da bizi bağlıyor.

Dilimizde tüy bitti ama yıllardır barajlarımızdan su akıtamadık. 60 yıllık projeli barajlarımızdan şuana kadar tarlalarımıza bir damla su akmadı. Ama çiftçi kuraklıktan dolayı kıraç arazilerde 100-150 kilogram buğday alacak. Bu durum, çiftçimin kaderi olmaktan çıkmalı. Maraş, Türkiyede iller arasında suyu en bol olan bir ilimiz ama maalesef ırmaklarımız ve çaylarımız bize lazım olmadığı zaman Akdenize dökülür tam bize lazım olduğu zaman da su çekilir. Söğütlü Çayı, Hurman Çayı bunların örneklerinden ikisi Bu bizim kaderimiz değil. İlçemizin genelini ilgilendiren konuların başında yollarımız geliyor. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci, Elbistan-Darende yolunun programa alınması konusunu gündeme getirdi. Ama ben, bu konunun Başbakan Yardımcımız Sayın Veysi Kaynak tarafından açıklanmasını isterdim. Bizim Maraşla ilgisi olmayan bir bakan, bu konuyu gündeme getirdiği için teşekkür ediyorum. Diğer yollarımız da başladı. Siyasetçiye alkış yapmadım şimdiye kadar. Siyasetçinin hizmetini alkışlarım.

Sayın Mahir Ünalı da üstlendiği görevlerinden dolayı tebrik ediyorum. Son zamanlarda Elbistanın altyapısının gelişmesinde büyük emeği var. Ama yine de beklentilerimiz çok dedi. Kahramanmaraşın tarımsal açıdan iki il gibi bir konumu olduğunu vurgulayan Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, Maraş, iki il. Akdeniz ikliminde kalan oda başkanlarımızın hasadı bitti. Elbistan olarak biz daha başlayamadık. Bu durum da Maraşta tek il olarak çalışamadığımızın göstergesi. Benim coğrafyam ikiye bölünmüşse Elbistanın büyükşehirden kurtulması lazım.

Sayın Mahir Ünaldan da, Sayın Veysi Kaynaktan da bunu istiyorum. Siyaset yaptığım yönünde eleştiriler alıyorum. Ben bu halkın, çiftçinin siyasetini yaparım. Biz, siyasilerimize güveniyoruz. Bizim isteklerimiz bunlar. Sayın Mahir Ünal, kamuoyu ile paylaşmadı ama Kapıdereden tren gelmesi ile ilgili girişimlerden bahsetti. Onu da bekliyoruz. Biz, ah ettiğimiz zaman ciğerlerimiz sökülür. Yıllardır aynı konuları dillendirmekten dolayı da üzülüyoruz ama beklentilerimiz bunlar ifadelerini kullandı. Başkan Bulut, başta Kahramanmaraş genelindekiler olmak üzere tüm çiftçilere bereketli bir hasat sezonu geçirmeleri dileğinde bulundu. Bölgede hasat zamanı yaklaştığı için özellikle ekili alanların yakınlarında ve çevrelerinde ateş yakılmaması ya da sigara izmariti atılmaması uyarısında bulan Başkan Bulut, Hemşerilerimizden bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz temennisi ile konuşmasını sonlandırdı.