Elbistan Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Elbistan Ziraat Odası > Haberler > Başkan Bulut’tan Ankara’ya ‘baraj’ çıkarması

Başkan Bulut’tan Ankara’ya ‘baraj’ çıkarması

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ı ziyaret ederek; bölgeyi suya bakan değil dokunan bir tarım havzasına çevirmenin tek yolunun barajlardan geçtiğini dile getirdi. 27.04.2022

Soyun dokunduğu yerde hayatın filizlendiğini vurgulayan Başkan Bulut, “Elbistan’da ezberlerin bozularak yıllardır bel bağladığımız barajlar noktasında Sayın Ünal’a destek noktasında talebimizi ilk ağızdan ilettik” dedi.

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ı TBMM ziyaret ederek çiftçilerin ve tarım sektörünün sorunlarına ilişkin olarak görüş alışverişinde bulundu.

Ünal’a, üretimin artması ve çiftçinin yüzünün gülmesindeki en önemli anahtarın baraj projelerinin hayata geçmesi olduğunu anlatan Başkan Bulut, “Kurduğumuz bereketli hasat düşünün gerçeğe dönmesine ihtiyacımız var” dedi.

Ankara çıkarmasıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’la, oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sıkıntılarının çözümü ve taleplerinin yerine getirilmesi noktasında olumlu cevap aldıklarını belirten Başkan Bulut, “Kahramanmaraş’ın GAP Bölgesine bağlanmasını istedim. Kendileri de Kahramanmaraş’ın Akdeniz’e bağlı olduğunu söylediler. Ben de o zaman kuzey ilçelerimizi GAP’a bağlayın dedim. GAP’a bağlandığımız zaman enerji ile sulama yapan çiftçilerimizin ücretlerinin yarısını GAP ödüyor. Böylelikle barajlarımızın yapımı çabuklaşacağını dile getirdim” dedi.

Dert yumağına dönen çiftçinin içinde bulunduğu durumla ilgili genel sorunların yanı sıra Elbistan özelinde de Ünal’a bilgi aktardığını söyleyen Başkan Bulut, “Tarımın sorunları görüştük. Bölgemizde geçtiğimiz günlerde kayısı bahçelerinde yaşanan zirai don olayının ardından çiftçi borçlarının ertelenmesini ve desteklerin artırılması gibi taleplerimiz oldu. Çiftçinin; mazot, gübre, elektrik, ilaç, yem gibi girdilerin fiyatlarına yetişemez olduğunu söyledik. Çiftçinin üretim yapabilmesi için devletimiz tarafından verilen desteklerin yetersiz olduğunu anlattık. Dünyanın karşı karşıya kaldığı gıda krizinde ülkemizin sıkıntı yaşamamasını yolu üretimden geçiyor. Çiftçiyi tarlasına küstürmememiz gerektiğinin altını çizdim” ifadelerini kullandı.

Ankara çıkarmasında en önemli gündem maddesinin Adatepe, Kavaktepe ve Karakuz Barajları olduğunu anlatan Başkan Bulut, “Bu 3 büyük barajın yanında, yaklaşık 80 bin dönüm araziyi sulayacak Kalealtı Sulama Birliği’nin yeniden hayata geçirilmesi ve Büyükyapalak göletinin su kaçakları ve kanaletlerinin yapılmasının elzem olduğunu vurguladık. Sorun tarım olunca çalmadık kapı bırakmayacağız. Derdimize çare bulana kadar arayış içinde olacağız. Sayın Ünal’ın da taleplerimizin gerçekleşmesi noktasında desteğini esirgemeyeceğini biliyoruz. Misafirperverliği için kendisine teşekkür ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.