Elbistan Ziraat Odası > Haberler > Pancar alımında son 10 yılın rekorunu kırdı

Pancar alımında son 10 yılın rekorunu kırdı

Elbistan Şeker Fabrikası bu yıl kampanya döneminde 410 bin ton şeker pancarı alımı yaptı. Bu oranın 370 bin tonu işlenecek. Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, son 10 yılın en fazla pancar alımının bu kampanya döneminde gerçekleştiğini söyledi. Bulut, "Yetkililerden aldığımız bilgilere göre, şeker fabrikası çiftçilerden şimdiye kadar fireli 410 bin ton pancar alımı yaptı. Bunun 370 bin tonu işlenerek şeker üretiminde kullanılacak." dedi. Yaşanan başarılı sonuca ulaşmada gayret gösterenleri kutlayan Ziraat Odası başkanı Mehmet Ali Bulut, "Geçen yıl 216 bin ton pancar alımı yapılmıştı. Bu yıl bu rakam ikiye katlandı. Şu an çiftçimizin elinde pancar kalmadı. Yetkililere teşekkürlerimizi iletiyoruz. Çiftçilerimiz adına gayret gösterenlere plaket vereceğiz. Kısa süre sonra mütevazi bir törenle kendilerine teşekkürlerimizi ileteceğiz." ifadesini kullandı. Şeker Fabrikası Müdürü Niyazi Develi 26. dönem kampanya başlangıcında toplam 320 bin ton pancar işleneceğini bildirmişti. 43 gün içerisinde bu rakam tamamlandı.