Elbistan Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Elbistan Ziraat Odası > Haberler > Ünal, tarım sektörü temsilcilerinin sorunlarını dinledi

Ünal, tarım sektörü temsilcilerinin sorunlarını dinledi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kahramanmaraş’taki ziraat odası başkanları ile bir araya geldi.

Ziyarette Ünal’a, ilçenin başta tarımsal sorunları olmak üzere, ulaşım ve diğer birçok alanda çözüm bekleyen sorunlarıyla ilgili brifing veren Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, başta Elbistan olmak üzere il genelindeki tarım sektörünün beklentilerini görüşme imkanı bulduklarını söyledi.

 Kahramanmaraş’taki 8 ziraat odası başkanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Ünal’a hayırlı olsun temennisinde bulunan ziraat odası başkanları, kendi ilçeleri ve bölgelerindeki tarım sektörünün sorunlarına ilişkin olarak bilgilendirmelerde bulundu. Ziraat odası başkanlarının taleplerini dinleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ın tarım sektöründe çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Ünal, il genelinde tarım sektörüyle ilgili yatırımların ve projelerin en üst düzeyde takip edildiğini kaydederek, ziraat odası başkanlarının dile getirdiği sorunlarla da yakından ilgileneceğini ifade etti.

Ziyaretle ilgili olarak değerlendirme yapan Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, tarım sektörü açısından oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerine değindi. Toplantıda il genelinde çiftçinin yaşadığı tüm sorunların konuşulduğunun da altını çizen Başkan Bulut, Elbistan özelinde de taleplerini Ünal’a ilettiklerini anlattı.

 Başkan Bulut, şöyle konuştu:

 “Kahramanmaraş’ımızın ziraat odası başkanları ile birlikte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal Bey’i makamında ziyaret ettik. Ziyaretimizin ana gündemi, ilimizdeki çiftçilerimizin karşı karşıya kaldığı sorunlar oldu. Her ziraat odası başkanımız kendi bölgesi ile sorunlarını dile getirdi. Çiftçiler olarak sorunlarımız zaten belli. Yüksek girdiler nedeniyle çiftçimizin kazancı her geçen gün azalıyor. Bu noktada çiftçimizin daha fazla destek istediğini anlattık. Çiftçimizin belini büken en önemli giderlerin mazot ve gübre fiyatları olduğunun altını çizdik. 2018 yılında hayata geçmesi beklenen mazot desteğinin önemini bir kez daha yineledik. Oldukça verimli bir görüşme oldu. Sayın Ünal, bizim ilettiğimiz sorunların çözümü noktasında gerekli hassasiyeti göstereceğini belirtti.

” Ünal’a Elbistan özelinde de brifing verdiğini söyleyen Başkan Bulut, “Türkiye’nin dördüncü büyük ovası olan Elbistan’ın, Karakuz ve Kavaktepe Barajlarının bir an önce yapılarak 2 milyon 546 bin dekar arazinin sulu tarıma geçilmesini sabırsızlıkla beklediğimizi vurguladık. Elbistan’ı çevre illere bağlayan karayollarında yapılması gereken çalışmalarla ilgili olarak da taleplerimizi sunduk. Elbistan-Göksun yolu yapılıyor. Elbistan-Darıca arasındaki yola da biran önce başlanması gerektiğini ifade ettik. Sayın Ünal, Elbistan-Darende arasındaki yolun genişletme çalışması yapılacağının bilgisini verdi. İlçemize yapılmakta olan Organize Sanayi Bölgesine, Kapıdere hattından tren ağının getirilmesi noktasında da girişimlerin yapıldığını öğrenmemiz de bizler için ayrı bir mutluluk kaynağı oldu” ifadelerini kullandı. Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’a, el dokuma halı hediye etti